APP-DESIGN OG BRUKERVENNLIGHET- UKE 3

lo.go-03Jeg har kommet med en app-ide som er en app for tennistrenere og utøvere. “icoach” ideen går ut på å lage en app for tennistrenere hvor de lett kan få tilgang til ulike treningsøvelser og treningsmetoder for treningsøkter. Logoen er bygget opp av en tennisball som er farget gul, og har bokstavene “i” og “c” i seg, dette står for “iCoach”. Jeg har valgt å gå for denne logoen, fordi den minner meg om en tennisball, og dette gjør logoen relevant for appens hensikt.

 

 

p1-02.png

Jeg har designet en mulighet for “join now” eller “log in” på egen profil, slik at appen blir litt mer personlig. “min profil” er designet slik at man kan lagre ulike treningsopplegg som man bruker. På dette bildet er både “join now” og “log in” klikkbar.


 

 

 

 

 

 

 

 

p2-03

 

Etter man har laget profil eller logget inn, så kommer man til denne siden som viser velkommen «ukjent». Dette viser at man har logget inn og man kan da begynne med treningsplanleggingen ved å se nederst og trykke på denne knappen «Get started». I bakgrunnen er det en tennisbane som skal gjøre at tennistrenere skal føre seg mer hjemme og skape en trygghet. “Get started” er klikkbar.

 

 

 

 

 

 

 

p3-04

Her er “mini tennis/red level” klikkbar. På denne siden er meningen at man skal velge hvilken form for tennis man skal trene eller lære bort. Det er tre valg som er:
– Mini tennis / Red level.
På en rødt nivå lærer man å konkurrere på en rød bane med rød ball. Spillere lærer seg ferdigheter slik at de kan serve, spille ballen over nettet og forstå hvordan man teller i tennis.
– Middle tennis / orange level,
Spillere spiller på en oransje bane med oransje baller. De skal utvikle taktiske ferdigheter og fotstå hvordan de kan spille på hele banen. De utvikler et enkelt sikkert spillemønster.
– Normal tennis / green level.
På det grønne nivået spiller spillere på en full banestørrelse med grønn ball. Her er det mer fokus på taktiske ferdigheter og de bygger videre på de tekniske ferdighetene de har lært på de første nivåene.

p4-05.png

På neste side så får du muligheten til å velge mellom hvor mange utøvere som skal være aktive under øvelsen, og man har muligheten til å velge Cardio og oppvarming. Cardio og oppvarming er øvelser hvor antallet ikke kan være for lavt eller for høyt, og har som mål å få utøveren varm. Det er ulike øvelser for alle sammen. Dette er fordi at man skal kunne variere treningen og skape en bredere kunnskap om idretten. Det ligger kunnskap bak øvelsene som er lagt inn ettersom jeg har tidligere erfaringer fra tennismiljøet. Og jeg jobber foreløpig som en trener i Asker Tennisklubb. “1 player” er klikkbar.

 

 

 

 

 

 

page5-06

På denne siden får du muligheten til å velge mellom hvilken øvelse du vil bruke når du er trener. Disse øvelsene er som tidligere sagt blitt benyttet i mange år i tennismiljøet, informasjon er hentet fra trygge kilder som jeg gjerne opplyser ved forespørsel. Det er ett stort utbredt valg av øvelser. Her er den første øvelsen, “Deep and Short”, klikkbar, samme med hjemmknappen og ved å trykke på den blir du tatt tilbake til “welcomen” side.

 

 

 

 

 

 

 

p6-08

 

På denne siden får du vite hvor lenge man skal holde på med øvelsen og intensivitet nivået, dette er slik at man kan planlegge etter hvor intensivt man vil økten i en helhet skal være. Deretter er det bare å klikke på neste knapp for å få informasjon om hvordan man gjør øvelsen. Her er “view the whole drill” og “tilbake” kanppen klikkbar.

 

 

 

 

 

 

 

p7-07

 

 

På denne siden så finner du grundig informasjon og instrukser om hvordan man utfører øvelsen. Her finner man også en video som illustrerer hvordan øvelsen blir gjort. Det å ha med videoer gjør ting enda lettere å forstå. All øvelse info er hentet fra trygge kilder som har blitt sjekket opp. “tilbake” knappen er klikkbare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s